Mansikkahillo
Mansikkahillo syntyy helposti Kotilieden ohjeilla. Tarvitset vain kolme ainesosaa ja puhtaita purkkeja, loppu sujuu leikiten. Nauti mansikkahillosta lettujen tai pannukakkujen kanssa.
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Mansikkahillo
- 2 l tasakokoisia, mieluiten pieniä mansikoita
- 6 dl sokeria tai
- 2 ½ dl hedelmäsokeria tai
- ½ kg hillosokeria ja 1/2 dl vettä
Valmistusohje
Tee mansikkahillo näin:
- Kaada peratut ja puhtaat mansikat kerroksittain sokerin kanssa kattilaan mehustumaan tunniksi huoneenlämpöön tai yön ajaksi jääkaappiin. Ravista kattilaa välillä.
- Kuumenna seos miedolla lämmöllä kiehuvaksi. jatka keittämistä kattilaa välillä ravistellen 15 minuuttia tai kunnes marjat ovat tasaisesti liemessä (eivätkä enää liemen pinnalla). Kuori lusikalla pois pinnalle keräytyvä vaahto.
- Lisää säilöntäaine pakkauksen ohjeen mukaan, jos käytät sitä.
- Tölkitä mansikkahillo kuumana kuumiin tölkkeihin, pyyhi tölkin suut puhtaiksi ja sulje tölkit heti.
- Tarjoa mansikkahillo lettujen tai amerikkalaisten pannukakkujen kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mansikkahillo